Seo internet strani in izdelava spletne strani

Web marketing za internet strani

Ali je koristna dobra optimizacija internet strani

Si za vaše internet strani želite, da bi bile uvrščene visoko v internet iskalnikih, bi privabljale čim večje število ciljnih torej dejanskih kupcev, bi bile najdene pod številnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in merili rezultat spletne optimizacije? Optimizacija internet strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v današnjem času množičnosti spletnih strani in velike konkurence ključnega pomena, saj omogoča soldino najdenost spletne strani v spletnih iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internetne strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se dolgoročno kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko iskalnikov. Prednost optimizacije internet strani je tako tudi v 1x znesku, ker ko je internet stran končana in izredno dobro rangirana v spletnih iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate konstantno in popolnoma brezplačno. Če se odločite za storitev optimiziranja internet strani pridobite dobro in stabilno pozicijo v iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri učinkovitih ključnih besed povezanih z vašo dejavnostjo, umeščanje ključnih besed na internet strani, ki so pomembne tako za iskalnike kot za bralce vaših internet strani.

Kaj sploh je optimiziranje spletne strani in zakaj jo podjetja potrebujejo?

Optimiranje spletne strani in trgovin oz. po angleško SEO dandanašnji pomeni postopek predelave spletnih strani na način, da jih iskalnik (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čimbolje najdejo najdejo. To pomeni, da se ob kakovostni optimizaciji internetnih strani določena spletna stran za optimizirane ključne besede v spletnih iskalnikih uvršča čimbolj visoko med najdenimi rezultati. Na dobro uvrstitev v iskalniku vpliva veliko število postavk.. Danes samo dobra optimizacija internetnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na Googlu. Kvalitetna optimizacija spletnih strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Samo pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da vsaj 90% ljudi pregleda samo prvo stran iskalnika?, da veliko večino obiska vaše internetne strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimiziranja spletnih strani lotim sam?

Optimizacija spletne strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani grafično oblikovanje. Na trgu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za pravilnim postopkom optimizacija strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v internetne strani. Škodljiva optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših dejavnikov učinkovite optimizacije:
• prava izdelava internet strani (kodiranje),
• pravilna izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimiranje strani narejena kakovostno in učinkovito. Že v samem postopku izdelovanja web strani izdelava logotipa je treba upoštevati uporabo ključnih besed in fraz, ki opisujejo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija internetne strani se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj firme opredelijo željeni cilji. Glede na cilje se določi strošek, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov